شرایط و قوانین عضویت در سایت اکوپارت

1.قوانین عمومی

1.1. هر نوع فعالیت در اکوپارت تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران است و همه کاربران موظف به رعایت تمامی موازین قانونی در همه فعالیت‌های خود می‌باشند.               

1.2. اکوپارت یک پلتفرم کاربر محور است و طبق قانون، مسئولیت محتوای منتشر شده در اکوپارت بر عهده منتشرکنندگان است.            

1.3. علیرغم ارائه اکوپارت در بستر تکنولوژی فضای ابری، این شرکت متعهد به نگهداری مادام‌العمر فایل‌های بارگذاری شده نیست و از کاربران گرامی تقاضا می‌شود از این برنامه به عنوان محل نگهداری دائمی فایل‌های مورد نیاز خود استفاده نکنند.     

1.4. استفاده از نشان(لوگو) اکوپارت یا عناوین حساب‌های رسمی(مانند پشتیبانی اکوپارت، گزارش اکوپارت و…) توسط سایرین تخلف و جعل عنوان محسوب می‌شود. هر کاربر یا کانالی که خود را منتسب به اکوپارت نموده یا با ثبت عنوان یا تصویرنمایه(پروفایل) مشابه حساب‌های رسمی، اقدام به فریب سایر کاربران نماید، از اکوپارت اخراج شده و در صورت لزوم به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.       

1.5.  جعل عنوان برندهای رسمی و ثبت شده و شخصیت‌های حقوقی و حقیقی به هر شیوه‌ای ممنوع می‌باشد.

1.6.  هر فعالیتی که در فضای حقیقی نیازمند اخذ مجوز از مراجع قانونی و احراز صلاحیت متقاضی باشد، در صورت تصریح قانون، برای فعالیت در اکوپارت نیز نیازمند اخذ مجوز از مراجع مربوطه است.

1.7.  انتشار شماره تلفن و اطلاعات خصوصی سایرین و نیز انتشار اسکرین شات از گفتگوهای خصوصی افراد بدون رضایت آن‌ها تخلف است.

1.8.  پیام‌های ارسالی از سوی حساب‌های رسمی اکوپارت به حساب شخصی افراد در حکم گفتگوهای خصوصی هستند و فوروارد آن‌ها به سایر افراد، گروه‌ها و کانال‌ها و انتشار اسکرین شات از آن‌ها مطلقا ممنوع است.

1.9.  در هر گروه و کانال، سازنده و مدیرانی که دسترسی افزودن عضو برای آن‌ها فعال باشد، می‌توانند حداکثر 200 بار از قابلیت افزودن مستقیم استفاده کنند. (و در نتیجه حداکثر 200 نفر را عضو گروه یا کانال نمایند). لکن استفاده از این قابلیت مشروط به رضایت افراد عضو شده است و در صورتی که از این قابلیت برای ممبرفروشی و ایجاد مزاحمت گسترده برای سایرین استفاده شود، کاربر خاطی اعمال قانون می‌گردد.

1.10.  ایجاد اختلال در روند فعالیت اکوپارت و کاربران آن و ایجاد مزاحمت برای فعالیت‌های قانونی و مجاز افراد، گروه‌ها و کانال‌ها به هر نحو تخلف می‌باشد.

1.11.  اکوپارت بالاترین احترام را برای حریم خصوصی کاربران قائل است. بر همین اساس هر فعالیتی در زمینه ممبرفروشی را تخلف تلقی نموده و در صورت مشاهده چنین فعالیتی با هر دو طرف(فروشنده و خریدار) برخورد می‌کند.

2.نشر محتوا

2.1.  انتشار هر محتوایی در اکوپارت مستلزم رعایت قوانین موضوعه از جمله قانون جرایم رایانه‌ای و فهرست مصاديق محتوای مجرمانه (موضوع ماده 21 قانون مزبور) می‌باشد. بر همین اساس انتشار موارد زیر از جمله مصادیق تخلف در نشر محتوا می‌باشد که حسب نوع و گستره تخلف، منجر به اعمال محرومیت یا محدودیت برای کاربر، کانال یا گروه منتشرکننده خواهد شد:

2.1.1.   انتشار محتوای مستهجن

2.1.2.   اشاعه فحشا و منکرات

2.1.3.  ترویج اباحه‌گری و پوچ‌انگاری

2.1.4.  تشویق به خودکشی، خشونت، خودآزاری یا دیگرآزاری

2.1.5.   توهین به مقدسات و ادیان الهی

2.1.6.  تبلیغ گروه‌ها و فرقه‌های ضاله

2.1.7. تبلیغ نمادهای ابتذال

2.1.8. ترویج فرهنگ منحط غرب

2.1.9. نشر اکاذیب و شایعات

2.1.10. تشویش اذهان عمومی

2.1.11. انتشار ویروس و بدافزار

2.1.12. انتشار لینک‌های فیشینگ و کلاهبرداری و هدایت کاربران به درگاه‌های غیرقانونی

2.1.13. تبلیغ صفحات مربوط به قمار و شرط بندی و هدایت کاربران به آن‌ها

2.1.14. انتشار اسناد محرمانه و طبقه‌بندی شده

2.1.15. انتشار هر محتوایی که نشر آن‌ها طبق قانون جرم محسوب شود

2.2. استفاده از تصویر مستهجن یا مغایر با شئونات اخلاقی در تصویر نمایه(پروفایل)، همچنین درج عبارات غیراخلاقی در بخش توضیحات(بیو)، شناسه(نام کاربری) و نام یا عنوان فرد، گروه و کانال ممنوع است.

پیا‌م‌های ارسالی در اکوپارت از منظر حریم خصوصی دو نوع هستند:

3.1. پیام‌های خصوصی

3.1.1. گفتگوهای خصوصی دو نفره و نیز گروه‌ها و کانال‌های خصوصی، حریم شخصی دو یا چند نفره محسوب می‌شوند(مهم: بند 3.1.2 ملاحظه شود) و بجز اعضای حاضر در گفتگو، هیچ فرد یا گروهی (حتی خود اکوپارت) بدون مجوز قضایی مرجع ذی‌صلاح قانونی، امکان مشاهده محتویات آن‌ها و بررسی دعاوی در این خصوص را ندارد. البته چنان‌چه محتوای مجرمانه‌ای در گفتگوی خصوصی ارسال شود و یکی از دریافت کنندگان به عنوان شکایت یا گزارش، مستندات لازم مبنی بر تخلف یک فرد یا کانال و گروه را ارائه نماید، حسب قانون به موضوع رسیدگی می‌شود.

3.1.2. مهم: گروه‌ها و کانال‌های خصوصی تا زمانی که لینک آن‌ها در سایر گروه‌ها و کانال‌ها تبلیغ نشده باشد، حریم خصوصی محسوب می‌شوند ولی گروه یا کانال خصوصی که لینک آن به هر روشی تبلیغ یا منتشر شود، تابع کلیه قوانین کانال‌های عمومی است؛ از جمله قوانین نشر محتوا.

3.1.3. ارسال هر نوع محتوای پورنوگرافی و مستهجن در اکوپارت مطلقاً ممنوع است(حتی ارسال به فضای ابری). لذا چنان‌چه با ابزارهای هوش مصنوعی به کار گرفته شده در سرورهای آپلود مدیا، مستهجن بودن یک رسانه محرز شود، فایل مذبور حذف و کاربر ارسال کننده آن اعمال قانون خواهد شد.

3.2. پیام‌های عمومی

3.2.1. هر پیامی که در کانال عمومی منتشر شود، عمومی محسوب می‌شود. پیام‌های عمومی با استفاده از قابلیت جستجوی سراسری برای همه کاربران اکوپارت (حتی افرادی که عضو کانال نیستند) قابل مشاهده‌اند.

3.2.2. هر کاربر می‌تواند با هر حساب کاربری حداکثر پنج کانال عمومی در اکوپارت بسازد. کانال‌های عمومی دارای یک شناسه عمومی هستند و علاوه بر متن پیام‌ها، عنوان، شناسه و توضیحات کانال نیز برای عموم کاربران قابل جستجو و مشاهده است.

3.2.3. کانال عمومی (و گروه‌ها و کانال‌های خصوصی که لینک آن‌ها تبلیغ شود) تابع قوانین رسانه‌های همگانی هستند و مطالبی در آن‌ها قابل انتشار است که در سایر رسانه‌های عمومی (مثل صدا و سیما، مطبوعات و…) قابل پخش باشد. به عبارت دیگر بین پست‌های خام، تبلیغ و تبادل تفاوتی وجود ندارد و هر نوع پیام عمومی منتشر شده در اکوپارت باید منطبق بر قوانین نشر محتوا باشد.

3.2.4. چنان‌چه از تاریخ درج آخرین مطلب در یک کانال عمومی بیش از سه ماه بگذرد، اکوپارت می‌تواند نسبت به حذف شناسه عمومی کانال اقدام کرده و آن را به خصوصی تبدیل کند. در این صورت مطالب (و اعضای احتمالی) کانال ازبین نمی‌روند، بلکه تنها شناسه عمومی کانال جزء شناسه‌های آزاد قرار می‌گیرد. کانال‌های فاقد محتوا که صرفاً شناسه آن‌ها رزرو شده و کانال‌های عمومی که برای دور زدن این قانون چند ماه یکبار مطالب صوری درآن‌ها درج یا فوروارد شود هم مشمول همین قانون هستند.

4. قوانین نشر محتوا

4.1. کانال عمومی

4.1.1. سازنده هر کانال، مدیر مسئول آن است و مسئولیت تمام محتوای منتشره در کانال با سازنده آن است. لذا ضروری است سازنده کانال در انتخاب مدیران (بخصوص مدیر تبادل) دقت کافی به خرج دهد. البته این موضوع، نافی مسئولیت شخص مدیر نیست و در صورتی که تخلف یک مدیر احراز شود، علاوه بر کانال و شخص سازنده، مدیر هم اعمال قانون خواهد شد.

4.1.2. هر پستی که در کانال عمومی درج شود مشمول قوانین نشر محتواست. لذا انتشار تبلیغات و تبادلات مغایر با قوانین نشر محتوا مطلقا ممنوع است. (بند 3.1.2 ملاحظه شود)

4.1.3. درج هر محتوایی که طبق قوانین (رجوع به بند 2.1) انتشار آن‌ها در رسانه‌های عمومی ممنوع باشد، در کانال تخلف است. از جمله تصاویر برهنه و نیمه برهنه، رقص، رمان‌های غیراخلاقی، تبلیغات دروغین و…

4.1.4. ساخت کانال در موارد زیر ممنوع است و می‌تواند منجر به اعمال قانون کانال یا سازنده آن شود:

4.1.4.1. ایجاد کانال جعلی(فیک) و هرزنامه که بازدیدکننده را به سایر کانال‌ها و گروه‌ها هدایت می‌کند

4.1.4.2. ساخت کانال با عنوان ارگان‌ها و سازمان‌های رسمی بدون داشتن مجوز از مراجع مربوطه

4.1.4.3. ایجاد کانال با عنوان شخصیت‌های شناخته‌شده بدون رضایت آن‌ها

4.1.4.4. ساخت کانال برای تبلیغ یا ترویج شخصیت‌های منحرف، مروجین اباحه‌گری و فرهنگ منحط غربی و نمادهای ابتذال

4.2. کانال عمومی

4.2.1. گروه یک فضای خصوصی است که امکان گفتگوی همزمان چندین کاربر را فراهم می‌کند. گروه‌ها معمولا حول محور و هدف مشخصی شکل می‌گیرند. از گروه می‌توان برای گفتگوهای خانوادگی، کاری، علمی،‌ آموزشی و… بهره برد؛ لذا ساخت یک گروه آزاد و تبلیغ عمومی و بدون ضابطه آن و رهاکردن مدیریت گروه معمولا منجر به ایجاد نارضایتی در عموم کاربران می‌گردد.

4.2.2. سازنده گروه، مسئول پایش و نظارت بر فعالیت گروه می‌باشد و باید بصورت دائمی و مستمر بر محتوای منتشر شده در گروه نظارت داشته باشد.

4.2.3. سازنده می‌تواند با بکارگیری ابزارهای متنوع ارائه شده از جمله: انتخاب مدیران معتمد، تعیین دسترسی برای فعالیت کاربران عادی و مدیران، محدود کردن کاربران خاطی و در صورت لزوم خاموش کردن گروه، اعمال مدیریت کند.

4.2.4. سازنده موظف است شخصا یا توسط مدیران گروه، در صورت بروز تخلف در گروه، بلافاصله محتوای نامناسب را حذف و فرد خاطی را اخراج یا محدود نماید. در غیر این صورت گروه و سازنده آن مشمول اعمال قانون خواهند بود.

4.2.5. گروه‌هایی که به 14 عضو برسند بصورت خودکار به سوپرگروه ارتقا می‌یابند و لینک آن‌ها تغییر می‌کند. سوپرگروه نسبت به گروه عادی از امکانات بسیار پیشرفته‌تری برخوردار است. سوپرگروه‌ها باید موضوع مشخصی داشته باشند که در بخش توضیحات گروه(بیو) درج شود. رعایت این بند برای سوپرگروه‌هایی که تبلیغ نشوند و لینک آن‌ها در اختیار سایرین(بجز اعضا) قرار نگیرد الزامی نیست.

4.2.6. ایجاد گروه با موضوع آزاد، دوست‌یابی، روابط آزاد دختر و پسر، آموزش هک، ممبر فروشی، نشر مطالب غیراخلاقی و سایر اعمال مجرمانه (از جمله موارد مصرح در بند 2.1 و 4.1.3) ممنوع است.

4.2.7. تبلیغ گروه از طریق هرزنگاری یا سایر روش‌های مبتذل ممنوع بوده و منجر به اعمال قانون گروه و شخص تبلیغ کننده می‌گردد.

4.3. تبلیغ و تبادل

4.3.1. پست‌های تبلیغاتی که در کانال‌ها و گروه‌ها منتشر می‌شوند، تفاوتی با پست‌های محتوایی ندارند و مشمول قوانین نشرمحتوا می‌باشند. (رجوع به بند 2.1 و 4.1.3)

4.3.2. سازنده کانال/گروهی که تبلیغ در آن درج می‌شود، موظف است محتوای تبلیغ را با قوانین نشر محتوا تطبیق داده و از نشر موارد مغایر قانون بپرهیزد.

4.3.3. سفارش‌دهنده تبلیغ موظف است محتوای تبلیغ را با قوانین نشر محتوا تطبیق داده و از سفارش موارد مغایر قانون بپرهیزد.

4.3.4. سفارش یا درج هر تبلیغی با محتوای فریبنده، توهین آمیز، غیراخلاقی یا مشتمل بر دروغ، شایعه یا حاوی تصاویر برهنه و نیمه‌برهنه، استفاده از مدلینگ در تبلیغات و نیز تبلیغ هر موضوعی مربوط به روابط جنسی وزناشویی به هر نحو و در هر قالبی(آموزشی، داستان، رمان و…) ممنوع است.

4.3.5. تبلیغ با شیوه هرزنگاری و هر نوع محتوای هنجارشکنانه ممنوع است.

4.3.6. تبلیغ و ترویج برنامه‌ها، سایت‌ها و سرویس‌هایی که در جمهوری اسلامی ایران مسدودشده‌اند و ارجاع کاربر به آن‌ها ممنوع است.

4.4. گفتگوی شخصی

4.4.1. ایجاد مزاحمت برای سایر کاربران از طریق افزودن آن‌ها به کانال و گروه، ارسال پیام‌های تبلیغاتی به حساب شخصی سایرین، دعوت به فحشا و هنجار شکنی و تشویق دیگر کاربران به فعالیت غیراخلاقی در حساب شخصی و گروه از جمله مصادیق تخلف در گفتگوهای شخصی است.

5. رسیدگی به شکایات

5.1.  در برخورد با جعل عنوان یا نقض آشکار قوانین نشر محتوا، اکوپارت رأساً با تخلف برخورد می‌کند. (آشنایی با روش گزارش تخلفات). شکایات خصوصی، دعاوی بین دو یا چند نفر و بطور کلی تخلفاتی که نیازمند بررسی فعالیت خصوصی کاربران است، باید ابتدا در مرجع ذی‌صلاح قانونی (پلیس فتا) مطرح شود. پس از ثبت شکایت، چنان‌چه مرجع ذی‌صلاح در چارچوب مجرای قانونی تعریف شده نیازمند استعلام از پیام‌رسان باشد، مستندات لازم در اختیار ایشان قرار خواهد گرفت. در هر صورت اکوپارت تابع احکام مراجع ذی‌صلاح قانونی است.

6. اعمال قانون

6.1.  خط مشی کلی اکوپارت ارائه فضای باز برای فعالیت آزاد کاربران در چارچوب موازین قانونی است. ولی در صورتی که قانون شکنی یک کاربر، گروه یا کانال موجب لطمه به فضای عمومی و نارضایتی سایر کاربران شود، اکوپارت ناچار به دخالت و اعمال قانون است. با این وجود، اکوپارت تلاش می‌کند در چنین مواقعی نیز از موضع ارشادی اقدام نموده و از ابزارهای لازم برای اعمال قانون در کمترین حد ممکن و بصورت پلکانی استفاده کند.

6.2. تخلف یک کاربر، گروه یا کانال از قوانین می‌تواند منجر به دریافت تذکر یا اعمال قانون شود.

6.3.  اعمال قانون بر حسب نوع تخلف و سابقه قبلی متخلف می‌تواند شامل موارد متعددی باشد.

6.4. تعدادی از محرومیت‌های قابل اعمال بر حساب‌های شخصی عبارتند از:

6.4.1. مسدود شدن حساب کاربری

6.4.2. اخراج از اکوپارت

6.5. تعدادی از محرومیت‌های قابل اعمال بر گروه‌ها و کانال‌های متخلف عبارتند از:

6.5.1. مسدود شدن کانال/گروه

6.5.2. حذف کانال/گروه

6.5.3. حذف کانال عمومی با مسدودشدن شناسه

6.6.  کلیه محرومیت‌های فوق می‌تواند بصورت دائمی یا موقت(زمان‌دار) اعمال شود.

6.7. ملاک اکوپارت برای ارسال تذکر، فرد است نه گروه یا کانال. لذا فرضاً اگر کاربری بابت تخلف در یک کانال از اکوپارت تذکر بگیرد و پس از مدتی همان تخلف را در کانال دیگری تکرار کند، مشمول جریمه سطح بالاتر خواهد شد.

6.8. حذف حساب کاربری موجب لغو محرومیت‌های کاربر نمی‌شود و چنان‌چه فرد مجددا با همان شماره وارد اکوپارت شود، محرومیت‌های قبلی بصورت خودکار بر روی حساب جدید وی اعمال می‌شود.

7. بروزرسانی قوانین

7.1.  هرگونه بروزرسانی در قوانین اکوپارت در صفحه قوانین و مقررات در وب‌سایت رسمی اکوپارت اعمال می‌شود و کاربران می‌توانند با مشاهده این صفحه از تغییرات و بروزرسانی قوانین آگاهی یابند.